2024 június 19. szerda
spot_imgspot_img
FőoldalEgyéb kategóriaA gyors weboldal jelentősen befolyásolja a konverziós arányokat!

A gyors weboldal jelentősen befolyásolja a konverziós arányokat!

A gyorsan és gördülékenyen használható weboldal napjainkban nem luxus, hanem jogos elvárás. A tapasztalatok azt mutatják, hogy ha a webshop a különböző eszközökön nem teljesít megfelelően, akkor az érdeklődők gyorsan másik megoldás után néznek. Ez utóbbiakból pedig akad bőven a piacon. Fontos tehát tudatosítani, hogy a felhasználói élményt és a konverziós arányokat jelentősen javító, gyorsan működő oldal nagymértékben befolyásolja az értékesítési potenciált.

Tudtad, hogy ha a weboldal betöltési ideje 3 másodpercnél több, akkor a látogatók 30%-a már máshova kattint? Pedig így van! Ha ez nem lenne elég ok a pozitív változtatások irányába, akkor tény az is, hogy a Google szintén előnyben részesíti az oldal sebességét a SEO rangsorolásnál.

Online eszközök és megoldások

Többféle online eszközzel találkozhatunk a weben, amelyek segíthetnek a weboldal sebességének mérésében, és az esetleges problémák megoldásához tippek nyújtásával járulnak hozzá. A WebPageTest, vagy például a GTMetrix számtalanszor bizonyítottak már, ám érdemes akár több online eszköz által mérteket is összehasonlítani. Ezek a mért értékek ugyan támaszpontnak számíthatnak, de a tényleges eredményeket inkább annak függvényében érdemes meghatározni, hogy mennyire használható az oldal.

Nem mindegy az internetsebesség!

Hazánkban világviszonylatban is kiemelt az internet sebessége. Előfordulhat azonban, hogy a régebbi készülékeken, vagy például a hálózati fedettség hiánya miatt nem teljesít optimálisan az oldal. A gyenge Wi-Fi jel és a nyilvános, rendszerint terhelt hálózatok esetében is vizsgálatot érdemel, hogy a weboldal a lassú internetsebességnél mennyire hozza a vártakat. Ezt az asztali böngésző beépített eszközével is szimulálhatjuk és vizsgálhatjuk.

Gyors és megbízható tárhely

Vannak tényezők, amelyekre nincsen ráhatásunk, viszont a tárhely épp nem ilyen. A megfelelő tárhelyszolgáltató kiválasztása kiemelt jelentőséggel bír az oldal gyorsaságát illetően. Az ún. tartalomkiszolgáló hálózat, vagyis a CDN szintén odafigyelést igényel. A CDN-ek a látogató földrajzi helyzetétől függően választják ki, hogy melyik szerver szolgáltassa a webtartalmat. A Cloudflare például vezető CDN szolgáltatónak számít.

Figyelj a képformátumokra!

Tudtad, hogy a képek nagymértékben befolyásolják a weboldal teljesítményét? A képtömörítés ugyan csökkenti a fájl méretét, de a minőségi jellemzők nem romlanak, viszont a betöltési idő javítható a kisebb képméretnek köszönhetően. A WebP-be történő konvertálással webre optimalizált képformátum hozható létre.

A weboldal karbantartása rendszeresen szükséges!

Az adatbázis takarítása, a témák és bővítmények frissítése, valamint a hibás linkek ellenőrzése egyaránt befolyásolják azt, hogy milyen teljesítményt nyújt a site. A teljesítményoptimalizálás érdekében végzett monitorozás rendszeresen aktuálissá válhat, ezért a nagy adatbázissal rendelkező, e-kereskedelemben érintett oldalaknál ez ne maradjon el. A cél tehát minden felsorolt téma kapcsán az, hogy a látogató ne egy lassan betöltő oldallal találja magát szembe, hanem az oly értékes másodpercek törtrésze alatt már hozzá is kezdhessen a böngészéshez, és idővel visszatérő vásárló váljon belőle.

CIKKAJÁNLÓ
- Hirdetés -spot_imgspot_img

TÖLTSD LE MOST!

spot_img

Legolvasottabb