2024 május 23. csütörtök
spot_imgspot_img
FőoldalHazai piacEladó a Packeta? - interjú a Packeta ügyvezető igazgatójával

Eladó a Packeta? – interjú a Packeta ügyvezető igazgatójával

Egy cseh online portál híre nyomán a közelmúltban felröppent a hír, hogy a Packeta háza táján problémák adódtak és a jól ismert cég eladósorba került. Úgy tűnik azonban, hogy a sikeres vállalkozás egészen másra készül.

Cél a további növekedés

A Packeta Group logisztikai szolgáltatásokat kínáló globális cégcsoport, amely több mint 70 futárszolgálattal együttműködve biztosítja, hogy a csomagok megfizethető áron juthassanak el az átvevőhelyekre és a csomagautomatákba. A Magyarországon 2015  óta jelen levő vállalkozás stabil helyzetéről a nemrégiben kinevezett ügyvezető igazgató és HR vezető, Csatlós Éva biztosított a nyilvánosságot. Nem másról van ugyanis szó, mint a további növekedést célzó tőkebevonás lehetőségéről.

Packeta

Tőkebevonással a fejlődés útján

A cél tehát nem az értékesítés, sokkal inkább a cégcsoport növekedése a potenciális befektetők segítségével. Mivel mindez egy ekkora cég esetében megtervezést, előkészítést igénylő feladat, ezért a hónapokig tartó munka érdekében a tőkebevonás kitűnő választásnak bizonyul a fejlődéshez. A korábbi tapasztalatok szerint a terjeszkedést a Packeta saját forrásaiból biztosította, ám a fejlődési ütem szükségessé tette a külső források bevonásának megvizsgálását.

A magánszemélyeknek és vállalkozásoknak egyaránt szolgáltatásokat nyújtó vállalat a jelenlegi piaci körülmények között a külső források bevonásával könnyebben elérheti céljait. Nem titkolt cél a piaci részesedés növelése, a globális méretek elérése.

Egyre nagyobb az igény a csomagpontok iránt

Az online vásárlás világában egyre nagyobb szerepet töltenek be a csomagpontos átvételi lehetőséget kínáló szolgáltatók. A mai kor embere nem szívesen vár a futárra, sőt, ezt mindennapi elfoglaltságai miatt gyakran nem is tudja megtenni. A tervezhető, megbízhatóan működő átvételi pontok és csomagautomaták minden korábbinál nagyobb népszerűségnek örvendenek, a bennük rejlő lehetőségeket pedig egyre többen használják ki. Az igény tehát egyértelműen megvan arra, hogy a rugalmas megoldásokat kínáló Packeta bővüljön, s akár külső források bevonásával igazodjon a megnövekedett piaci kereslet elvárásaihoz.

Akik tehát attól tartottak, hogy kedvenc Packeta átvevőhelyükön a továbbiakban nem tudnak hozzájutni csomagjaikhoz, érdemes tudniuk, hogy a magasabb szintű szolgáltatások és a még több átvevőhely biztosítása elérhető közelségbe kerülnek hazánkban is.

CIKKAJÁNLÓ
- Hirdetés -spot_imgspot_img

TÖLTSD LE MOST!

spot_img

Legolvasottabb