2024 május 23. csütörtök
spot_imgspot_img
FőoldalEgyéb kategóriaAz időnek is megvan az ára, avagy online még a drágábbat is...

Az időnek is megvan az ára, avagy online még a drágábbat is megvesszük?

Alapvetően határozza meg életünket. Soha nem elég belőle, ha pedig túl sok van, akkor kevésbé értékeljük. Az idő az életminőség fokmérője, múlása befolyásolja az egészségi állapotot, az életről alkotott elképzeléseinket. Hatására változunk, jó esetben bölcsebbek leszünk. Megvan azonban az a hátulütője, hogy gyakran még a 24 óra sem lenne elég ahhoz, hogy a szükséges feladatokat elvégezzük. A megrögzött, teljesítménykényszerrel küzdők igyekeznek minél több teendőt beiktatni a napba. Az egészségesebben hozzáállók azt vallják, hogy amit ma megtehetsz, azt ne halaszd holnapra.

Kényelem, az online vásárlás Alfája és Omegája

A halogatás valóban ne vezet jóra. De mi a helyzet akkor, ha vásárlásaink ütemezéséről van szó? Kevés bosszantóbb dolog van, mint az, ha éppen az a termék nem áll rendelkezésre otthon, amire aktuálisan szükség lenne. Nem kell nagy dolgokra gondolni, mindössze egy fogkrém vagy a kiürült tintapatron cseréjéhez az új szett is ilyennek számít. Nem véletlen, hogy az online vásárlás minden korábbinál nagyobb érdeklődésre tart számot, hiszen így még az otthon kényelmét sem kell elhagyni ahhoz, hogy beszerezzünk minden szükségeset.

Időhatékonyság webes vásárlással

Ne feledkezzünk meg arról sem, hogy az idő nem csupán emberileg, de anyagilag is értékkel bír. A kötetlen munkaidőben tevékenykedők gyakran inkább fordítják pénzkeresésre az időt, mint parkolóhely keresgélésre és a bevásárlóközpontok tömegében való lavírozásra. Miként befolyásolja az így előnyben részesített online vásárlás az árérzékenységet? Tényleg hajlandók vagyunk többet is kifizetni azért, hogy a jobb időbeosztás és a kényelem megvalósulhasson?

Online olcsóbban kihozható!

A kérdést úgy is megfogalmazhatnánk, hogy valójában többe kerül-e a webes rendelés, mint a személyes vásárlás? Mi a helyzet a szállítási költséggel? Megéri akár ennek megfizetése mellett is az online shopping? A gyakorlatban a webes árak a legtöbbször az üzletek árai alatt maradnak. A szállítási költség bizonyos termékcsoportok esetében nem kikerülhető, de általában az ingyenes szállításhoz egy meghatározott rendelési összeghatár szükséges. A fogyasztók egyre tudatosabbak, és ha tehetik, akkor egyszerre inkább többet vásárolnak, kihasználják az akciós ajánlatokat, és feltöltik az otthoni készleteket.

Bútorok és elektronikai cikkek: személyesen praktikusabb?

Amennyiben csak egy-egy termékre van szükség, és nem igényel nagyobb kerülőt annak beszerzése, akkor még mindig a személyes vásárlás a befutó. Ma már nem állítható egyértelműen az sem, hogy bizonyos termékeket a fogyasztók szeretnek személyesen megvásárolni. A visszaküldési lehetőségnek köszönhetően az elektronikai termékek és bútorok is a szívesen rendelt kategóriába tartoznak, holott éppen e két területen volt visszaesés tapasztalható az infláció miatt. A vásárlóknak természetesen az a rétege is létezik, amelynek tagjai nem bajlódnának a visszaküldéssel, és a viszonylag nagyértékű bútorokat, elektronikai cikkeket kifejezetten személyes vásárlás keretein belül, a lakóhelyhez közel szerzik be, felkészülve az esetleges csere, javíttatás opciókra is.

CIKKAJÁNLÓ
- Hirdetés -spot_imgspot_img

TÖLTSD LE MOST!

spot_img

Legolvasottabb