2024 július 14. vasárnap
spot_imgspot_img
FőoldalEgyéb kategóriaCsökkent a nagy online piacterek népszerűsége?

Csökkent a nagy online piacterek népszerűsége?

Hazánkban is évek óta jelen vannak azok a nagy online webáruházak, ahol szinte mindent egy helyről beszerezhetnek a fogyasztók. Mint sok más területen, itt is változtak a trendek és a vásárlói szokások. Nézzünk először egy kis európai kitekintést, ugyanis a német ár-összehasonlításokra szakosodott Idealo ezeket a német online piacon tevékenykedő webshopokat vette górcső alá. Vizsgálatából kiderült, hogy az ilyen helyekről történő vásárlás tízből nyolc esetben magasabb költségekkel jár, mintha differenciáltabb kínálattal rendelkező áruházak mellett döntöttek volna a vásárlók.

Az Amazon és az Ebay mellett Németországban az Otto és a Kaufland is nagy népszerűségnek örvendenek, annak ellenére is, hogy például a drogéria és egészségügy kategóriában a kisebb online kereskedőknél jelentősen kedvezőbb árak érhetők el. S hogy mi a helyzet az itthoni webáruházakban?

Hazánkban hatalmas bevételekre tesznek szert a mindent egy helyen kínáló webshopok

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a széles termékskálát lefedő webáruházak időről-időre jól teljesítenek, hatalmas bevételekre tesznek szert, ám ez gyakran az árakkal való játékra is visszavezethető. Nem lehet elégszer hangsúlyozni a tudatos vásárlás fontosságát. Ma már semmibe sem kerül néhányat kattintani a világhálón, és a keresett termék árát megnézni más áruházaknál. Az egy-egy területre specializált webáruházakban gyakran kedvezőbb árakkal találkozni, bár mint oly sok minden, ez is termékfüggő.

A látványos akciók még mindig vonzók!

Nem vehetjük el a nagy online kereskedőktől azt az előnyt, hogy akciós ajánlataik keretein belül sokszor tényleg verhetetlen árakkal lehet találkozni. Ha azonban minden szükséges terméket egyetlen helyről vásárolnánk meg, akkor nagy eséllyel ráfizetés lenne az eredménye, még az esetleges ingyenes kiszállítás ellenére is. Fontos, hogy a korábbi árként feltüntetett érték valóságtartalmának menjünk utána. Ami akkor és ott nagyon kedvezőnek tűnik, az könnyen lehet, hogy az árak játékának csalfa eredménye csupán.

Az étrend-kiegészítőket, parfümöket, ruházati termékeket, sportmárkákat, vagy például az elektronikai termékeket még mindig hasznosabb lehet külön-külön webáruházaktól megrendelni. A közösségi médiában követett webshopok időnként kizárólag ezeken a felületeken hirdetnek rövid lejáratú akciós kuponkódokat, amelyeknek gyors felhasználásával valóban jelentős kedvezményekre lehet szert tenni.

CIKKAJÁNLÓ
- Hirdetés -spot_imgspot_img

TÖLTSD LE MOST!

spot_img

Legolvasottabb