2024 június 18. kedd
spot_imgspot_img
FőoldalHazai piacEcommerce Hungary Nagydíj 2022: megvannak a díjazottak!

Ecommerce Hungary Nagydíj 2022: megvannak a díjazottak!

Történelmi pillanatnak lehettek tanúi az Ecommerce Hungary székházában a D18-ban megrendezésre került díjátadón a vendégek, mely a maga nemében egészen egyedülálló elismerést jelent a díjazottaknak. 2022. október 27-én napvilágot látott, hogy az Ecommerce Hungary Nagydíjakat Kisvállalati kategóriában mely webáruházak zsebeltek be. 

Szakmai berkekben már egy ideje megfogalmazódott az igény egy független szakmai díj létrehozása iránt, melynek kapcsán a pályázók megmérethetik magukat, ezzel egyfajta visszaigazolást is elérve. Az Ecommerce Hungary Nagydíj kisvállalati kategóriában végül Dr. Ormós Zoltán tagozatvezető és Csányi Zoltán volt Alelnök ötlete és munkája alapján jött létre. 

Az online kereskedelem minden korábbinál nagyobb szeletet szakít magának abból a bizonyos piaci tortából. A mai kor embere előszeretettel választja a webes rendelés kényelmét, és a kínálati oldalon a megnövekedett keresletnek kívánnak eleget tenni a webshopok. A vásárlói elégedettség mindig több tényező függvénye, és persze az sem mindegy, hogy mely szegmensről, és annak sajátosságairól van szó. 

Többek között számítástechnikai és szépségápolási webáruházak is megmérettették magukat

Az Ecommerce Hungary Nagydíj ezúttal több szegmensben is kiosztásra került. Azokat a területeket vettük górcső alá, amelyek a leginkább népszerűek az internetes vásárlás iránt érdeklődők körében. Kiderült, hogy az autó-motor, a baba-mama, a divat-ékszer, a ház-kisállat, a játék-ajándék, a sport-fitness, a műszaki cikk és lakberendezés, a számítástechnika-kütyük, szépség-egészség, valamint egy egyéb szegmensben mely jelentkezők számítanak ezúttal a legjobbaknak. E területek nagyjából le is fedik azokat az érdeklődési köröket, melyekre a leggyakrabban rákeresnek a hazai vásárlók. 

Nem ritka, hogy pusztán tájékozódás a cél, de az érdeklődőkből lesznek a tényleges vásárlók, és ezt a webáruházat üzemeltetők is jól tudják. A Google előkelő helyezése mellett a cél tehát nem más, mint a potenciális vásárlók megszólítása, a már meglévő vevők megtartása, és az új célcsoportok bevonzása. A díjazottak listájából jól látszik, hogy a piacon ismert és kedvelt áruházak nyerték el a vezető pozíciókat. 

Az e-kereskedelem elismert szakemberei hoztak döntést

A zsűri 5 tagból állt, akik 5+1 szempont szerint vizsgálták meg a nevezőket, és 0-100 pont között értékelhették azokat. Az e-kereskedelem elismert szakemberei szerint az egyedi megoldások, a weboldal működése és használhatósága egyaránt fontos szerepet játszottak abban, hogy végül eldőljön, kik teljesítettek az elvárásoknak megfelelően. Az első helyezettek plakettet kaptak, a második és harmadik helyezettek pedig oklevelet vehettek át, valamint a jelvényt is kitehetik digitális formában weboldalukra. 

Az e-kereskedelem világában továbbra is megéri hozni a maximumot. Az Ecommerce Hungary Nagydíj méltó elismerése a szakmának, mivel egy nonprofit szervezeti környezete ben jött létre, ami biztosítja a függetlenséget a szakmaiságot és valódi értékeket. Ettől függetlenül a webáruház-üzemeltetők nap mint nap megkaphatják  a vásárlóktól mindazt, amiért érdemes ezt csinálni.

CIKKAJÁNLÓ
- Hirdetés -spot_imgspot_img

TÖLTSD LE MOST!

spot_img

Legolvasottabb