2024 május 23. csütörtök
spot_imgspot_img
FőoldalHazai piacHasznált ruhák online – A turi tényleg csak személyesen működőképes?

Használt ruhák online – A turi tényleg csak személyesen működőképes?

Több korábbi cikkünkben szóltunk már a second hand üzletekről és a használt ruhákban rejlő lehetőségekről. A turizás ma már nem számít cikinek, vagy legalábbis a vásárlók jelentős részének körében nem. Sőt, hazai influencereknél is találkozhatunk már elvétve turkálókat népszerűsítő tartalmakkal. Külföldön természetesen ennek is jelentősen nagyobb gyakorlata és kultúrája van, de ha itthon akarunk használt ruházatot beszerezni, minden városban megtehetjük ezt. 

Drágább, mint gondolod?

Árkülönbségek alapvetően és a „bálabontás” időpontjától függően is akadnak, sokszor nem is kicsik. A fővárosban rengeteg olyan retro, vintage üzlettel találkozhatunk, ahol márkás használt ruházatért is elkérnek akár 20-30 ezer forintot. Vannak üzletek, ahol a vintage vásárlás egyfajta élményszámba megy, s ennek bizony megvan az ára. A tapasztalatok azonban azt mutatják, hogy a néhány ezer forintos kilós áron dolgozó üzletek, vagy a darabáron 800-1000 forint környékére kijövő ruhákat kínálók az igazán népszerűek. De mi a helyzet akkor, ha online szeretnénk használt ruhák közül válogatni? Mennyire dobja meg az árat a kényelem? Milyen választék és biztonság várja azokat, akik otthonuk nyugalmából turiznának? 

Vinted vagy online turi?

Sokan esküsznek a Vintedre, de itt is hallottunk már csúnya csalódásokról. Az online turkálók hazánkban is megtalálhatók, ám a piacnak viszonylag kis szegmensét fedik le. Nem véletlen. A személyes vásárlásnál rendszerint messze magasabb árakkal találkozhatunk, és a használt ruhák esetében a tényleges minőség nem jön át egy vagy akár több képen keresztül sem. Míg személyesen a tapasztalt turisok figyelnek az anyagra, az esetleges kopásokra, az esésre, a szabásvonalra, addig ez online nem megvizsgálható. 

Fontos a márkaismeret

Igen, itt is van lehetőség visszaküldésre. Ha egy bizonyos márkára vadászol, aminek minőségével már tisztában vagy, és nagyjából tudod, mit várhatsz a pénzedért, addig egy csomó német és angol márka is megtalálható az online turkálókban, amelyek nem hogy nem ismertek, de leginkább a fast fashion jelentette silány minőséget kaphatjuk esetükben, pláne használt termékek lévén. Ennek az ellenkezője is igaz lehet, így az ismeretlen akár prémiumkategóriát is képviselhet. Ha nem probléma, hogy benne van a pénzed a rendelésben, és van időd a visszaküldéssel bajlódni, akkor online is rátalálhatsz új kedvenceidre, csökkentve ökológiai lábnyomod.

Előfordulhat, hogy nincs időd egy órát eltölteni valamelyik turkálóban. A hagyományos turikban akár több is elmegy, de a vállfás típusok is falják az oly szűkös szabadidőt. Online általában méret, szín, márka, stílus, ruhafajták szerint szűrhetsz, így könnyebben találhatsz a Számodra releváns darabokat. Egyfajta opcióként remek választás a módszer, de a ruhatár teljes leváltására már csak az árak miatt sem feltétlenül a legnépszerűbb.

CIKKAJÁNLÓ
- Hirdetés -spot_imgspot_img

TÖLTSD LE MOST!

spot_img

Legolvasottabb