2024 július 14. vasárnap
spot_imgspot_img
FőoldalHazai piacHogyan csökkenthető a házhoz szállítással járó költségvonzat?

Hogyan csökkenthető a házhoz szállítással járó költségvonzat?

Az elmúlt évben tapasztalható áremelkedés nem csupán az inflációs környezetre vezethető vissza, hanem az elszálló üzemanyagárakra is. A helyzet várhatóan 2024-től sem fog javulni, hiszen a jövedéki adó jelentős emelésére lehet számítani.

Az ingyenes szállítás csak utópia?

A találgatások most is mennek azzal kapcsolatban, hogy ez tényleg az Európai Unió előírásaival hozható-e összefüggésbe, vagy egészen más áll-e a háttérben. Egy azonban biztos: a termékek árát jelentősen emelheti a küszöbön álló változás. Ez akkor sincs másként, ha az e-kereskedelem világáról van szó. Itt ráadásul a kiszállítási költségek is tovább növelik a fogyasztók terheit. A kérdés tehát már sokkal inkább abba az irányba terelődik, hogy webshop üzemeltetőként miként lehetséges a kiszállítási költségeket csökkenteni, vagy legalábbis az ingyenesen elérhető szállítást a vásárlók igényeihez passzoló szint alatt tartani.

Tovább nőhet a csomagautomaták népszerűsége

A gyakorlat alátámasztja, hogy a fogyasztók rendszerint szeretik megúszni a szállítással járó, néha bizony tényleg igen magas költségeket. Éppen ezért is örvendenek nagy népszerűségnek azok a webáruházak, amelyek többféle szállítási lehetőséget kínálnak, közöttük az egyre szaporodó csomagautomatákat is elhelyezve. Mint korábbi cikkeinkben már többször szóltunk róla, ez utóbbiak a kényelem és a 0-24 óráig történő elérhetőség miatt is egyre nagyobb érdeklődésre tartanak számot. A várható költségekkel összefüggésben is bebizonyosodott, hogy megfizethetőbb áron érhető el a csomagautomatás kiszállítás, még akkor is, ha az utánvétre sokszor plusz néhányszáz forintot számolnak fel.

Ingyenes szállítás az akciózás középpontjában

Az üzemanyagárak a jövő évtől szinte biztosan nem lesznek alacsonyabbak. A kiszámíthatatlan gazdasági és politikai környezet sem kedvez a tervezhetőségnek. Az okos döntés tehát egyértelműen az, ha már most felállítasz valamilyen stratégiát arra vonatkozóan, miként őrizheted meg vásárlóid a jövőben is. Az ingyenes szállítással kapcsolatos időszakos akciók mindig beváltják a hozzájuk fűzött reményeket. Ha elkerülnéd, hogy mindössze egy-egy terméket vásároljanak, akkor ezt is kötheted értékhatárhoz, de messze az egyébként alkalmazott ingyenes szállítási összeg alatt meghatározva azt.

Készülj fel már most!

Érdemes egyéni szerződésekkel megkeresni a csomagszállítással foglalkozó cégeket, ajánlatokat kérni tőlük, és a kapott lehetőségek közül a termékskáládnak és a fogyasztói kosaraknak megfelelő mellett letenni a voksot. A csomagautomaták kínálta lehetőségek mellett egyre kevesebb webáruház mehet el, már csak a környezetvédelmi szemponttal és a fogyasztói preferenciákkal összefüggésben sem.

CIKKAJÁNLÓ
- Hirdetés -spot_imgspot_img

TÖLTSD LE MOST!

spot_img

Legolvasottabb