2024 július 14. vasárnap
spot_imgspot_img
FőoldalHazai piacJanuárban 7,6 %-kal csökkent az internetes kiskereskedelem forgalma

Januárban 7,6 %-kal csökkent az internetes kiskereskedelem forgalma

A KSH adatai szerint idén januárban a kiskereskedelem forgalmának volumene  4,5%-kal esett vissza tavaly januárhoz képest. 2023 januárban az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes üzletekben 4,8, a nem élelmiszer-kiskereskedelemben 1,5, az üzemanyagok kiskereskedelmi forgalma 9,7%-kal csökkent az értékesítés naptárhatástól megtisztított volumene.

2023. januárban az előző év azonos időszakához képest, naptárhatástól megtisztítva:

  • A hazai kiskereskedelem forgalmának volumene 4,5%-kal esett vissza.
  • Az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelemben a forgalom volumene 4,8%-kal csökkent. Az élelmiszer-kiskereskedelem 76%-át adó élelmiszer jellegű vegyes üzletek értékesítési volumene 6,7%-kal kisebb lett, míg az élelmiszer-, ital-, dohányáru-szaküzleteké 0,3%-kal emelkedett.
  • nem élelmiszer-kiskereskedelem forgalmának volumene összességében 1,5%-kal csökkent. Az eladások volumene a textil-, ruházati és lábbeliüzletekben 13, a könyv-, számítástechnika-, egyébiparcikk-üzletekben 5,6%-kal nőtt, a használtcikk-üzletekben lényegében nem változott, míg az iparcikk jellegű vegyes üzletekben 1,9, a gyógyszer-, gyógyászatitermék-, illatszerüzletekben 2,7, a bútor-, műszakicikk-üzletekben 6,5%-kal mérséklődött.
  • Az árucikkek széles körére kiterjedő, a kiskereskedelmi forgalomból 8,6%-kal részesedő csomagküldő és internetes kiskereskedelem volumene 7,6%-kal csökkent.
  • Az üzemanyagtöltő állomások forgalmának volumene 9,7%-kal kisebb lett.

A kiskereskedelmi adatokba nem tartozó gépjármű- és járműalkatrész-üzletek eladásai 3,9%-kal nőttek.

CIKKAJÁNLÓ
- Hirdetés -spot_imgspot_img

TÖLTSD LE MOST!

spot_img

Legolvasottabb