2024 június 19. szerda
spot_imgspot_img
FőoldalÉrdekvédelemKövesd a GVH podcast-sorozatát!

Kövesd a GVH podcast-sorozatát!

A Gazdasági Versenyhivatal podcast-sorozatot indít a versenyjog iránt érdeklődőknek. A saját weboldalukon, YouTube csatornájukon és a Spotify-on elérhető tartalmaknak köszönhetően a vállalkozások jogszerű tevékenységükhöz, a fogyasztók pedig tudatos vásárlásaihoz kaphatnak segítséget. A GVH célja nem más, mint a friss témák boncolgatása, a közérthető elemzések megvitatása és a szakmai érdekességek nagyközönséggel való megosztása.

Tájékozódj hiteles forrásból!

Ha a vonatkozó jogi szabályozásról, a versenyjogot érintő aktualitásokról van szó, akkor mindenképpen érdemes hiteles forrásból tájékozódni. Ezen a vállalkozásoknak jogszerű működésük múlhat, de fogyasztóként sem árt tisztában lenni azzal, milyen jogaink vannak, hogyan érdemes kiszűrni a nem elvárásainknak megfelelő ajánlatokat. A tudatos vásárlói döntések ma minden korábbinál nagyobb jelentőséggel bírnak. A GVH podcast-sorozatában ehhez is hasznot támogatást kaphatsz.

Érdekességek a „kulisszák mögül”

A hallgatók nemcsak az aktuális versenyjogi szabályozással lehetnek képben a rövid, közérthető beszélgetéseknek köszönhetően, hanem kicsit bepillanthatnak a hivatal szakembereinek munkájába is. A versenyhatósági rajtaütés izgalmas részleteiről éppen úgy többet megtudhatsz, mint azokról a vicces vagy abszurd helyzetekről, amelyekkel a szakemberek találkoztak már munkájuk során.

Aktualitások elsőkézből

Az elmúlt évekre a pandémia jelentősen rányomta a bélyegét, és ez a vállalkozói szférát illetően sem volt másként. A beszélgetésekből arra a kérdésre is választ kaphatsz, hogy a Covid idején miért volt hasznos a gyorsított ágazati vizsgálat bevezetése, és hogyan használta ki az ebben rejlő lehetőségeket a GVH. A közép- és kelet-európai régió versenyjogi képzésében élen járó hivatal szakemberei segítséget kívánnak nyújtani abban, hogy miként csökkenthetik az érintettek a kilátásba helyezett versenyjogi bírságot, vagy miért éri meg a kartellek önkéntes felfedése mellett dönteni.

A podcast-sorozat első adásának vendége dr. Tóth András, a GVH elnökhelyettese, a Versenytanács elnöke. A versenyjog iránt érdeklődők a hazai rendszer működéséről, a magyar és az uniós versenyjog kölcsönhatásairól tudhatnak meg többet a beszélgetésből. A sorozat egyaránt ajánlott a vállalkozói és a fogyasztói oldalon jelen levőknek, akik naprakészek kívánnak lenni a témában, és hasznos időtöltéssel bővítenék ismereteiket.

A GVH honlapján, közösségi csatornáin és streaming-szolgáltatókon keresztül követheted a podcastot. Tájékozódj elsőkézből, közérthetően, saját boldogulásodat is fókuszba helyezve!

CIKKAJÁNLÓ
- Hirdetés -spot_imgspot_img

TÖLTSD LE MOST!

spot_img

Legolvasottabb