2024 április 17. szerda
spot_imgspot_img
FőoldalHazai piacLétezik tökéletes termék?

Létezik tökéletes termék?

Sokan szeretnénk azt hinni, hogy az általunk forgalmazott ebbe a kategóriába esik. Könnyen előfordulhat, hogy még keressük a megfelelőt, amivel kevés gond van, egyszerűen csomagolható és szállítható, s nagy eséllyel el is nyeri majd a vásárló tetszését. Lehetséges egyáltalán olyat találni, ahol nem kerül szóba a visszaküldés, a telefonos értetlenkedés, a szavatossági idővel kapcsolatos probléma? Ha van is tökéletes termék, akkor valószínűleg már sok más webáruház jelen van vele az értékesítési területen.

Mindegy, hogy egyelőre keresed az utad ebben a minden korábbinál nagyobbra nőtt e-kereskedelmi világban, vagy a már megtalált termékcsoportot kínálnád egyedi ügyfélélménnyel társítva, a tökéletesnek vélt terméknek jól beazonosítható tulajdonságai vannak. Nézzük, melyek ezek!

Mi számít tökéletesnek?

Mielőtt belevágnánk, érdemes tisztában lenned azzal, hogy ami valaki számára tökéletes, az másnak még a legnagyobb jóindulattal sem bizonyul annak. A fogyasztók eltérő igényekkel és anyagi lehetőségekkel rendelkeznek, s általában ezek határozzák meg fogyasztási preferenciáikat. Az alacsony árkategória ritkán jelent egyet kimagasló minőséggel, és ez sokszor fordítva is igaz. Érdemes tehát eldönteni, kik tartoznak a célcsoportodba, és a termékeket ár tekintetében ennek megfelelően összeállítani. Persze sok más szempont is szerepet játszik abban, hogy mennyire népszerű értékesítési és fogyasztói tekintetben egy-egy termék.

Cél a bizalom kiépítése

A vonatkozó jogi feltételeknek való megfelelőségre talán felesleges is felhívni a figyelmet. A beazonosíthatóság, a termékleírás alapján szeretik tudni a fogyasztók, hogy mit kapnak a pénzükért. Az online felületen nem átadható tapintás, illat, ízlelés kapcsán már más a helyzet. Itt gyakran elbizonytalanodnak az érdeklődők. Ugyanakkor a hiteles vásárlói vélemények sokat segíthetnek abban, hogy bizalmat szavazzanak a potenciális vásárlók a terméknek.

Személyesen vagy online?

Ugyan bármit be lehet csomagolni és eljuttatni a címzetthez, de vannak olyan termékek, amelyek esetében nem az online vásárlást a népszerű módja a beszerzésnek. Gondoljunk csak a súlyzókra, a méretes fitness eszközökre, vagy a méregdrága ékszerekre. Egy több százezres karórát gyakran inkább személyesen néz meg a vásárló, és nem a webes rendelés során választja ki új kedvencét. Hasonló a helyzet akkor is, ha egy prémium kategóriás parfümről van szó. Bármelyik luxusszínvonalú parfümériában megszagolhatja a kiszemeltet, így nem fog akár százezreket kidobni az ablakon valamiért, ami vagy bejön, vagy nem.

Nincs gond az erősen szavatossághoz kötött termékekkel sem

Gondoljunk csak bele, hány webáruház kínál élelmiszereket! A kozmetikumok is jól behatárolható felhasználási idővel rendelkeznek. Ami ilyenkor fontos, az a mindenre kiterjedő készletgazdálkodás, és hogy még véletlen se maradjon a nyakunkon nagymennyiségben lejárt termék, ettől ugyanis nem fog sikerülni megszabadulni.

Nem mindegy az elérhető árrés!

Az árrés tulajdonképpen a költségek fedezését és a tényleges bevételszerzést teszi lehetővé. Korántsem mindegy tehát, hogy mekkorára lövöd be azt. Ha indokolatlanul magas, akkor az áraid akár jelentősen magasabbak lehetnek a konkurenciánál, vagyis kevesebben vásárolnak majd Tőled. Tény ugyanakkor, hogy ingyenes és akár rendkívül gyors szállítással még így is lehetőséged van átcsábítani a potenciális vevőket.

Tűnj ki a tömegből!

Ezt megteheted az egyedi design, a prémium kiszállítás segítségével, de a leginkább mégis a termékjellemzők befolyásolják a vásárlói döntéseket. Ha sikerült egy piaci rést találni, akkor nagyon szerencsésnek mondhatod magad. A tapasztalatok azonban azt mutatják, hogy ahol rés van, azt már megtalálták. Ilyenkor tehát nehezebb a feladat. Fontos, hogy valamiként másféle módon kínáld a terméket, akár a kiszerelés, az összetétel, vagy a köré csoportosuló szolgáltatásokkal összefüggésben. Az egyediség még mindig kifizetődő.

Folyamatos rendelkezésre állás, megbízható minőség

A kínai oldalakról rendelt termékekkel sokan próbálkoztak már, és gyakran bizony nem váltják be a hozzájuk fűzött reményeket. A biztonságos beszerzési forrás lehetővé teszi a folyamatos rendelkezésre állást, de ehhez a minőség iránti igényt is érdemes hozzávenni. A mai kor embere inkább gondolkodik hosszabb távon, és költ olyasmire, ami ténylegesen megoldja problémáját, segíti mindennapjait, használatban lesz, és teljesebbnek érzi majd tőle az életét.

A felsoroltak közül minél több jellemvonás érvényesül, annál népszerűbb lesz a termék, és hosszútávon is gondolkodhatsz esetében az értékesítéssel. Nagy érdeklődésre tartanak számot a kézzel készült termékek, ezek utánpótlása pedig csak saját kapacitásaid függvényében alakul. Az így elérhető egyediség nagy eséllyel növeli az érdeklődést, a potenciális vásárlók számát, a minőség pedig visszatérő vevőket generálhat.

CIKKAJÁNLÓ
- Hirdetés -spot_imgspot_img

TÖLTSD LE MOST!

spot_img

Legolvasottabb