2024 május 23. csütörtök
spot_imgspot_img
FőoldalHazai piacMennyire hatékonyak a hétvégi akciók?

Mennyire hatékonyak a hétvégi akciók?

A vásárlói szokások figyelemmel követésekor egyértelműen elmondható, hogy ha a fogyasztó elégedett egy-egy webshoppal, akkor visszatér és a megszokott termékeket előszeretettel rendeli ugyanonnan. A rendszeres akciókat kínáló webshopok előnyt élveznek, főleg akkor, ha az árak, a szállítási költségek és formák mellett a kínálat szélessége is elnyerik a tetszést. A tapasztalatok azt mutatják, hogy minden korábbinál többen alkalmazzák a hétvégi akciózást, mint a fogyasztást növelő marketing eszközt. Miért hozza a vártakat a módszer? Miért vásárolnak sokan éppen hétvégén online, amikor egyébként is lenne lehetőségük a személyes shoppingolásra?

Elő a telefonokkal!

Ma már minden ismert webáruház rendelkezik saját telefonos applikációval. Ha sokat használod a telefonod és ezt rendelés kapcsán is megteszed, akkor pontosan tudod, milyen előnyei vannak az appon keresztüli vásárlásnak. Nem ritka, hogy az applikáció használatára csak itt elérhető akciókkal, kuponokkal csábítanak, s ez rendszerint be is jön. Mindössze néhány másodperc letölteni és telepíteni az appot, s innentől fogva a legjobb ajánlatokról tájékozódhatsz.

Az okostelefon mindig kéznél van. Unalmasnak vélt perceinkben, vagy mindössze a mindennapi hajtásból való néhány percnyi kikapcsolás erejéig gyakran böngésszük, a beérkező értesítések pedig felhívhatják figyelmünket egy-egy webshop akciós ajánlataira.

Az a bizonyos jól megérdemelt vásárlás

A hétvége gyakran szól a pihenésről, az aktív kikapcsolódásról, vagy egyszerűen csak arról, hogy nem kell semmit csinálni, és átadhatja magát az ember végre a semmittevés örömének. Miért ne rendelné le ilyenkor azokat a termékeket, amiket korábban már kinézett magának? A mai kor vásárlói többször meggondolják, mire költik anyagi forrásaikat, hiszen a jelenlegi inflációs környezetben, a fűtési szezon indulásával, a kiszámíthatatlan gazdasági körülmények közepette a pénzt mindenki meg kívánja fogni. Nem ritka tehát, hogy a webshopok éppen a hétvégi napokra időszítik kuponjaikat, akciós termékeik meghirdetését. A fogyasztásra sokan hajlamosak úgy tekinteni, mint a munkahét után jól megérdemelt jutalomra, kikapcsolódási formára.

Míg az elektronikai cikkek, a bútorok esetében egyébként is visszaesés volt tapasztalható az elmúlt hónapokban, addig a szépségápolás, háztartás vagy például az étrend-kiegészítők világában igenis sokan csapnak le egy-egy hétvégi kihagyhatatlan ajánlatra.

CIKKAJÁNLÓ
- Hirdetés -spot_imgspot_img

TÖLTSD LE MOST!

spot_img

Legolvasottabb