2024 május 23. csütörtök
spot_imgspot_img
FőoldalHazai piacMindent elnézünk az olcsóbb árakért? Még mindig tarol a Temu!

Mindent elnézünk az olcsóbb árakért? Még mindig tarol a Temu!

A kedvező árak minden korábbinál nagyobb érdeklődésre tartanak számot. Hiába a bérek emelkedése és az elsőre kedvezményesnek tűnő állami támogatások, a megélhetés továbbra sem olcsó. Gondoljunk csak az egyre növekvő üzemanyagárakra és a hazánkban sok szempontból extra magas adózási környezetre! Nem véletlen, hogy az olyan olcsó giga webshopok, mint amilyen a Temu is, megállás nélkül tarol a hazai fogyasztók körében. 

Az ingyenes szállítás sokakat bevonz

Egyébként is tapasztalható, hogy sokan éppen a kedvezőbb árakért előszeretettel választják az online rendelést. Korántsem mindegy azonban, hogy rakódik-e még szállítási költség a megrendelni kívántakra, valamint mekkora árkülönbség van egyes webshopok között. A Temu rajongói előszeretettel hangsúlyozzák, hogy ugyanazokat a termékeket szerezhetik be töredék áron, mint amiket a hazai webshopok is kínálnak. A takarékoskodás egyfajta módja ez is, de tény az is, hogy nem kell meglepődni akkor, ha silányabb minőséggel találkozhatunk a kicsit sem a biztonságos csomagolásra törekvő gigacégnél. 

Nem mindegy, mennyire olcsó az olcsó!

Olcsó és olcsó között nagy különbség lehet. Vannak a filléres vacakok, amik ugyan első blikkre hasznosnak tűnnek, de ha jobban belegondol az ember, eddig is megvolt ezek nélkül, és valószínűleg a jövőben is csak a helyet foglalnák. Ahelyett tehát, hogy az olcsó termékek ezrei elvarázsolnának, érdemes meggondolni azt is, hogy van-e szükség még több kacatra a lakásban. A tényleges kihasználhatóság sokszor felülírja az olcsó temus termékek szükségességét. 

Fizessek előre? Várjak akár két hetet is? 

Ha a középkategóriában nézelődünk, akkor már inkább találhatunk olyan termékeket, amelyek be is váltják a hozzájuk fűzött reményeket. A kérdés az, hogy hajlandóak vagyunk-e erre két hetet várni, és az előre utalást választani- más opció nem lévén. Ha az árak el is nyerik a tetszést, a fogyasztók jelentős része nem szívesen tartaná benne a pénzét a megrendeltekbe az 5-10 munkanapos kiszállítási határidőig. A gyakorlatban ráadásul egyre inkább úgy tűnik, ha a Temu érkezteti is a terméket a célországba, az elosztás és a futárcégek mind nehezebben bírnak el a tömegszámra érkező csomagrengeteggel. A Temu késedelem esetén 1700 forintot jóváír a vásárló egyenlegén, ez pedig a ráérős termékek esetében kifejezetten jó deal-nek tűnik. 

Gyenge anyagok, műszálas ruhák és silány termékek – Ez lenne a Temu? 

A világszerte hódító cég ugyan az olcsó kategóriás ruházati termékeiben valóban rengeteg műszálat használ, és a műanyagok sem feltétlen az erősségükről híresek, de egyértelműen nem jelenthetjük ki, hogy csak silány minőségű termékek kaphatók az oldalon. Nem véletlen a hazánkban is hatalmas felkapottság. Az átlagfogyasztók kifejezetten elégedettek szoktak lenni a minőséggel, ha pedig a papucs kicsit nagy, akkor inkább találnak a családban gazdát neki, mintsem a visszaküldéssel bajlódjanak. Ugyan néha előfordul, hogy törve érkezik ez-az, de ilyenkor a cég gond nélkül visszatéríti az ellenértéket, és még vissza sem kell küldeni a sérült árut. Ehhez jön hozzá az egyelőre ingyenes szállítás, s innentől fogva lehet találgatni, hogy a kispénzű hazai fogyasztók miért ragaszkodnak a magyar e-kereskedelmi szektort szépen felzabáló Temuhoz.

CIKKAJÁNLÓ
- Hirdetés -spot_imgspot_img

TÖLTSD LE MOST!

spot_img

Legolvasottabb