2024 április 17. szerda
spot_imgspot_img
FőoldalHazai piacSzponzorált tartalom vs. tartalmas videók

Szponzorált tartalom vs. tartalmas videók

Tartalomgyártás és tartalomgyártás között óriási különbség lehet. A közösségi média uralta világunkban egyre nagyobb hangsúly kerül az influencerek által közvetítettekre. A szponzorált tartalmak az Insta és a YouTube területén egyaránt jelen vannak. Az itt jelenlevők által képviselt érték azonban nagyrészt azon is múlik, hogy szinte kizárólag szponzorált tartalmakkal jelentkeznek követőik felé, vagy ennél igényesebb módon igyekeznek a képes-szöveges, és videós tartalmakkal zsonglőrködni.

Szponzorációk és PR megkeresések

Itthon jelentősen nehezebb megélni a YouTube tartalmak készítéséből, már csak a felvevőpiac méretéből adódóan is. A tengerentúlon egészen más lehetőségek adottak, mint ahogy alapvetően az angolnyelvű videókkal is nagyobb nézettségre lehet számítani. Persze a feliratkozók száma sokszor nem jelent egyet azzal, hogy mennyire népszerű egy videós, és a szponzorált tartalmak mennyisége is nagymértékben függ attól, milyen színvonalat képvisel a véleményvezér. Míg azonban itthon a nagy számok törvénye alapján egy-egy kampány részeként szinte a legtöbb influencer kap megkeresést, ha nem is szponzoráció, de PR ajándék kapcsán mindenképp, addig a célirányos marketing részeként korántsem mindegy, hogy a szponzorált tartalom mennyire tartalmas videó részeként kap helyet a közösségi platformokon.

Koncepció és kreativitás nélkül nem érdemes belevágni!

A folyamatos online jelenlét körültekintő tartalomkészítést és mindenekelőtt rengeteg kreativitást igényel. Persze mindezek hiányában is bele lehet vágni, viszont az átgondolt koncepciók nélkül az online jelenlét hátulütőivel is gyorsan találkozhatnak az érintettek. A magyar még mindig irigy, rosszindulatú, és ahol teret talál ehhez, szívesen „osztja az észt”, s avatkozik bele mások magánéletébe. Ennek a magyar YouTube világa igazi melegágya. Természetesen itt is igaz, hogy aki alkalmatlan a véleményvezér szerepre, és túl sokat enged láttatni magánéletéből, az előbb vagy utóbb elszenvedi ennek negatívumait.

Van mit megmutatnod?

A tartalmas tartalmak külföldön már nagy teret nyertek maguknak. Nem elég csak bekapcsolni a kamerát. Fontos, hogy legyen is mondanivalód! A hazai youtuberek körében gyakran alkalmazott „bevásárlós” videók a harmadik hasonló után már senkit nem érdekelnek. Az aktuális kedvenceket bemutatók viszont már annál népszerűbbek, főleg akkor, ha nem csak sminktermékek és háztartási cikkek kapnak helyet azokban. Mindent meg lehet fogni a kreatív oldalánál, az viszont már más kérdés, hogy aki videózásra adja a fejét, az valóban rendelkezik-e elegendő szellemi tőkével és kreatív energiával ehhez.

CIKKAJÁNLÓ
- Hirdetés -spot_imgspot_img

TÖLTSD LE MOST!

spot_img

Legolvasottabb