2024 június 18. kedd
spot_imgspot_img
FőoldalHazai piacTarolt a FoxPost a „Az Év Zöld Kkv-ja” kategóriában!

Tarolt a FoxPost a „Az Év Zöld Kkv-ja” kategóriában!

Az „Év Zöld Kkv-ja” kategóriában a FOXPOST megnyerte a Green Awards 2022 díjat. A szeptember 6-án megrendezésre került eseményen 5 kategóriában mérettették meg magukat a vállalkozások. A cél nem más volt, mint a fenntarthatósági üzleti modell középpontba állítása. A neves klímakutatók és gazdasági szakemberek alkotta zsűri a 7 éve működő vállalkozásban látta a jövőt, és egyértelműen úgy vélte, a fenntarthatóság kitűnő mintapéldáját láthatjuk a csomag automatákat üzemeltető cég esetében. 

Bengyel Ádám, a FOXPOST vezérigazgató-társalapítója úgy véli, a siker titka több tényezőben is keresendő. Egyrészt sok csomagot szállítanak ki egyszerre, ezzel az ökológiai lábnyomot jelentősen csökkentve. Másrészt a csomag automaták frekventált helyszínekre történő telepítése, a felhasználói élményt is támogatják, hiszen a bevásárlóközpontok, üzletek környékén levő automaták felkeresése kiválóan beilleszthető az online rendelést előnyben részesítők mindennapi életritmusába. 

Már 700 automatával van jelen 

A cég ma már 700 automatát üzemeltet országszerte, de nem felejtették el, hogy a felelősségteljes kézbesítés, az ügyfelek tisztelete és a szakma iránti elkötelezettség kiemelt jelentőséggel bír az üzleti modell kiépítésében. A cél az ENSZ Fenntartható Fejlődési Céljainak elérése, ezért a kezdetektől úgy igyekszik a FOXPOST szervezni mindennapjait, hogy a károsanyag-kibocsátás, a zajterhelés és az infrastruktúra kihasználása minél kisebb mértéket öltsön. Ha csomaglogisztikáról van szó, akkor bizony éppen ezek azok a területek, melyek igencsak megterelik a környezetet. 

Akár napi 1000 kézbesített csomag

A titok a megfelelő járatszerezésben is rejlik, ennek köszönhetően a FOXPOST furgonok naponta 800-1000 csomagot képesek eljuttatni az automatákba. Ha a házhozszállítás kapacitását vesszük górcső alá, akkor ez a szám naponta mindössze 150. A különbség nyilvánvaló, – a környezetszennyezés és az ökológiai lábnyom tekintetében is. A tapasztalatok ráadásul azt mutatják, hogy a címzettek általában 24 órán belül át is veszik csomagjaikat, tehát a rendszer folyamatos működése, az automaták kihasználtsága ilyen módon még inkább biztosítható. 

A FOXPOST tisztán magyar tulajdonban levő, innovatív logisztikai cég, tevékenységének fókuszában a csomagautomatás küldési és átvételi mód áll. A károsanyag-kibocsátás mértéke jelentősen csökkenthető ilyen módon, nem véletlen, hogy világszerte egyre nagyobb érdeklődés mutatkozik az automatás kézbesítési forma iránt. Rugalmassága, megfizethetősége, gyorsasága mellett a környezetvédelem és az érintkezésmentesség is mellette szólnak. Mint bebizonyosodott ezúttal, a FOXPOST hazánkban viszi a pálmát a területen. 

CIKKAJÁNLÓ
- Hirdetés -spot_imgspot_img

TÖLTSD LE MOST!

spot_img

Legolvasottabb