2024 június 18. kedd
spot_imgspot_img
FőoldalÉrdekvédelemMárcius 15-ig várja az Igazságügyi Minisztérium a jogszabály-módosítási javaslatokat

Március 15-ig várja az Igazságügyi Minisztérium a jogszabály-módosítási javaslatokat

Az Igazságügyi Minisztérium közigazgatási államtitkára, dr. Salgó László Péter arra kérte a a Fogyasztóvédelmi Tanács tagjait, így az Ecommerce Hungary-t is, hogy 2023. március 15-ig küldjék meg javaslataikat a fogyasztóvédelmi jogszabályok (kiemelten az Fgytv.) módosításaira vonatkozóan.

Fontos: az Ecommerce Hungary az e-kereskedelmi szektor szereplőitől az erdekvedelem@ecommerce.hu email címen várja a jogszabály-módosító javaslatokat 2023. március 14-én 18:00-ig.

Az érdekvédelem területén egyre aktívabb Ecommerce Hungary felkérést kapott az Igazságügyi Minisztériumtól a fogyasztóvédelmi jogszabályokat érintő reformfolyamatban történő részvételre.

A reformfolyamat fókuszában a békéltető testületre vonatkozó szabályok vannak most. Tágabban  az egész Fgytv. (1997. évi CLV. tv a fogyasztóvédelemről) rendelkezéseihez várnak módosító javaslatokat. Az IM tájékoztatása szerint az egész fogyasztóvédelmi jogszabály hálóhoz is várnak módosító javaslatokat.

Egyúttal a közigazgatási államtitkár tájékoztatta a Fogyasztóvédelmi Tanács tagjait, hogy várhatóan 2023. áprilisában kerül sor a következő ülés megtartására, amelyen a jogszabály módosító javaslatok, így különösen a békéltető testületekre vonatkozó jogszabály-módosítások kerülnek napirendre.

Az Ecommerce Hungary az e-kereskedelmi szektor szereplőitől az erdekvedelem@ecommerce.hu email címen várja a jogszabály-módosító javaslatokat 2023. március 14-én 18:00-ig.

CIKKAJÁNLÓ
- Hirdetés -spot_imgspot_img

TÖLTSD LE MOST!

spot_img

Legolvasottabb